FG Nordic LTCN

Fujitsu Nordic Premuim Inverter LTCN

Fujitsus värmepump LTCN har en ny prisbelönt design som gör den till mer än bara en värmepump. Men den är inte bara elegant och lättplacerad, den är effektiv också. LTCN är speciellt tillverkad för vårt nordiska klimat och har en mycket hög värmekapacitet ända ner till -30°C, samt ett speciellt avfrostningsprogram med fyra olika avfrostningskriterier vilket förbättrar energieffektiviteten ytterligare.

Den nya slimmade designen gör inomhusenheten, som bara är 185 mm djup, lättplacerad i alla miljöer. Men LTCN är inte bara tidlöst elegant, den har många smarta funktioner som både gör den enkel att använda och effektiv när det gäller energibesparing samt mycket hög värmekapacitet även vid mycket låga temperaturer.

 

Närvarosensor sparar energi.
Den nya funktionen hjälper användaren att spara energi. Innedelen är utrustad med en känslig närvarosensor som reglerar effektbehovet i både kyl- och värmedrift.

Fjärrkontroll med veckotimer.
Man kan förprogrammera start- och stoppfunktionen, med två olika temperaturinställningar, upp till 28 gånger under en vecka
och upp till fyra gånger under ett dygn.
Via fjärrkontrollen kan man även enkelt reducera utomhusdelens ljudnivå med 3 decibel.

Underhållsvärme med ett knapptryck.
En annan energibesparande och smidig funktion är att värmepumpen med ett enkelt knapptryck kan ställas in för +10°C underhållsvärme, en funktion som är användbar i sommarstugan eller uterummet.

Fjärrstyrning (tillbehör)
Ändra värmepumpens driftsläge, temperaturinställning samt fläkthastighet via mobilen. Enheten kan även larma vid låg eller hög rumstemperatur, strömavbrott och serviceintervaller.

Avfrostningsprogram.
LTCN har ett speciellt avfrostningsprogram med fyra olika avfrostningskriterier anpassade för den nordiska marknaden.

 

Superkrinken 300X300

Fujitsus designmodell LTCN bäst i test hos SP
Fujitsus väggmonterade designvärmepump LTCN har redan tilldelats tre mycket prestigefyllda utmärkelser för sin design och funktion – Good Design Award, IF Product Design Award och Red Dot Design Award – och nu har denna Norden-anpassade värmepump också topptestats av SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut).

– LTCN har rönt stor uppmärksamhet ända sedan vi introducerade den på marknaden. Att den nu topptestats av SP gör att efterfrågan och intresset för en redan mycket framgångsrik och uppskattad värmepump bara ökar, säger generalagenten FG Nordics VD Magdalena Rozmiarek.

LTCN är en utveckling av Fujitsus tidigare LT-modell, där N:et i beteckningen står för Norden-anpassning. Utöver den prisbelönta designen finns det givetvis en hel del nya tekniska innovationer och smarta lösningar på den nya värmepumpen. Det kanske mest uppseendeväckande är att man lyckats förbättra maskinens energieffektivitet med hela 20 procent, jämfört med konventionella modeller, genom att se över och förändra strukturen i inomhusenheten och tillföra en rad nya innovationer, såsom ett speciellt avfrostningsprogram anpassat för den nordiska marknaden. Andra smarta lösningar är energibesparingsfunktionen med närvarosensor och underhållsvärme.

– LTCN är marknadens kraftigaste och mest energieffektiva värmepump. Den har mycket hög värmekapacitet och presterar som bäst när det verkligen gäller. Verkningsgrad och avgiven effekt är de högsta uppmätta, jämfört med motsvarande modeller på marknaden. Ett konkret exempel är att LTCN har en värmekapacitet* på upp till smått otroliga 4,5 kW vid -25°C med en verkningsgrad på hela 2,1. Testresultatet visar med all önskvärd tydlighet att LTCN också är bäst när det gäller luft/luftvärmepumpars besparingsförmåga, avslutar Björn Kaspersen, tekniskt ansvarig hos generalagenten FG Nordic.

* 4,5kW vid -25°C gäller LTCN14.

Produktblad

På skärm eller Ladda ner