Magdalena Rozmiarek Fg Nordic Brg

Magdalena Rozmiarek, nominerad till Årets företagsledare 2017

Med mjuka värden och en egenutvecklad affärsmodell leder hon sin personal i en stenhård bransch. Magdalena Rozmiarek är vd:n som gjort sig känd för att se alla medarbetare. Nu kan hon vinna pris som Årets företagsledare på Inspirationsdagen den 5 oktober.

Det finns många sätt att leda företag, men gemensam nämnare är oftast att de ska leda till att företaget i fråga växer, utvecklas och går med vinst. Och för Magdalena Rozmiarek, vd för FG Nordic AB, en av de ledande leverantörerna inom värmepumpar och kylteknisk utrustning på den svenska marknaden, går den vägen via människorna.

– Självklart är jag som företagsledare ansvarig för att leverera resultat. Men det är också så pass självklart att det inte är någonting vi pratar om hos oss. Bra siffror kommer som ett naturligt resultat av engagerade medarbetare som verkar i ett bra arbetsklimat, säger Magdalena Rozmiarek, och fortsätter:

– Men för att vi ska kunna nå dit måste jag bygga rätt atmosfär, jag måste bygga en grupp där människor vill jobba med varandra. Kraften och möjligheten för att lyckas ligger hos människorna, och genom att skapa bästa möjliga förutsättningar för människorna att trivas gör vi möjligheten till goda affärer så bra som möjligt.

Magdalena och FG Nordic arbetar utifrån en egenutvecklad affärsmodell.

– Vår uppgift är ju att skapa affärsmöjligheter och värden som gör våra kunder framgångsrika på sina marknader. Men vi går djupare än så i relationen till våra affärspartners. Jag är övertygad om att vi utvecklar marknadspositionerna när vi agerar tillsammans i en relation präglad av ömsesidighet, respekt och glädje. Detta har vi konceptualiserat i affärsmodellen Let’s do business together, förklarar Magdalena.

Den ger bland annat svar på hur de tillsammans med sina kunder ska agera för att stärka sina gemensamma positioner på marknaden. Och den startar med dem själva och förhållningssätten gentemot varandra.

Att nomineras till ett sådant här pris gör att man blir väldigt motiverad till att fortsätta.

Magdalena Rozmiarek, vd FG Nordic AB

– För att lyckas externt måste vi ha en stabil och hållbar intern grund som baseras på tillit, förtroende och respekt. Det ser jag som min viktigaste uppgift i rollen som ledare, menar Magdalena Rozmiarek.

Magdalena var länge aktiv i telekombranschen, och ansvarade då som mest för 300 medarbetare. Om hennes nuvarande bransch är tuff är det ingenting mot hur telekombranschen var på 90-talet. Där fanns ett mycket tydligt fokus på siffror, vilket var en av anledningarna till att Magdalena Rozmiarek ville byta bransch.

– När man hela tiden har fokus på siffror glömmer man bort att tänka på människan, och det är inte jag. Det är inte mitt sätt att leda. Samtidigt ville företaget pressa och pusha ännu mer, och då kände jag att jag ville gå vidare, säger Magdalena.

– Det är så otroligt viktigt att supporta sina medarbetare. Livet i dag är verkligen inte lätt. Det innehåller så många måsten, och när livet redan är tufft nog som det är måste det fungera bra på jobbet, annars kommer det en dag då medarbetarna inte kommer upp ur sängen.

Ett ledarskap där mjuka värden står i fokus är inte vanligt i en tuff bransch, men i FG Nordics fall har det fungerat mycket väl. I dag omsätter man runt 100 miljoner kronor och har cirka 20 anställda – varav flera värvats från konkurrenter.

– Det tycker jag är väldigt roligt, säger Magdalena. Många kollegor kommer från konkurrenter, som i vissa fall lämnat stora, fina globala bolag för att jobba med oss. Vår ambition är att vara det personliga och tillmötesgående företaget med en position där vi rekommenderas som den bästa affärspartnern och arbetsgivaren i kyl- och värmebranschen, så det är väl ett bevis på att vi lyckats.

Ett annat kvitto på Magdalenas framgångsrika ledarskap är att hon i oktober kan vinna pris som Årets företagsledare när Business Region Göteborg arrangerar Inspirationsdagen.

– Det känns så klart fantastiskt, det var väldigt oväntat. Man går ju inte direkt runt och tänker på att man ska kunna vinna något sådant. Men det är samtidigt ett fint kvitto på att man har gjort något bra, och det är ju en fantastisk känsla. Att nomineras till ett sådant här pris gör att man blir väldigt motiverad till att fortsätta.

 

FG Nordic och SKiAB blir Klima-Therm AB

2019-08-27

Läs mer

Seminarier med Clivet – save the dates!

2019-06-28

Läs mer

Fujitsu katalog 2019

2019-04-05

Läs mer

Nyhetsbrev FG Nordic Group

2019-02-15

Läs mer

2018


november
Lunchseminarium med Emicon
oktober
Häng med till Chillventa
augusti
Sommar med Ernst
juli
Fantastiskt mottagande för Kaisai
mars
Fullt hus hos Klimor och Kaisai Mötena i Milano fortsätter. Massa möten i Milano. 13-16 mars möter du FG Nordic och SKIA...
februari
Referensanläggning Silex Microsystems,...
januari
Produktnytt: Avrinningsplåt

2017


december
Fuji luftvärmepumpar i Attefallshus
september
Du läser denna nyheten nu
augusti
FG Nordic Group bygger organisationen ...
juni
Ny medarbetare hos FG Nordic Produktnytt Referensanläggning A.M. Frukthuset, Kä... Referensanläggning Mölndals Energi AB
maj
Portabel luftkylare
april
Produktnytt
februari
Fujitsu Produktkatalog 2017 Sofias Änglar
januari
Fujitsu LZCAN09 är en storlek mindre, ... Nu kan du maila din beställning till o...

2016


december
Det kom ett kort i juletid
oktober
Nordic Collection Trygghetsförsäkring upp till 10 år äve...
september
Airmove - Friska hus och friska männis...
augusti
KLIMA-THERM 20 år
juli
FG Nordic - Nordisk generalagent för H...
juni
FG Nordic Group har förvärvat Svensk K... Gällande support för Thermocolds produ... Portabel luftkonditionering
maj
450 liters varmvattenberedare med inby...
mars
Många givande möten i Milano
januari
FG Nordic erbjuder upp till 14 års try...

2015


december
Den nya generationens fläktkonvektorer...
september
Ekodesigndirektivet och energimärkning... Ny trygghetsförsäkring för medlemmar i... Nyhetsbrev från FG Nordic AirPatrol har testats av SP - Sveriges...
juni
FG Nordic ny generalagent för Impromat...
april
Appar hjälper dig att serva, underhåll...
februari
Lågtemperaturvätskekylare från MTA
januari
Fujitsu katalog 2015

2014


oktober
Vi sponsrar Sveriges främsta unga orie... FG Nordic är officiell Fujitsu distrib...
september
FG Nordic är ny generalagent för Austr...
augusti
FG Nordic stolt sponsor inom motorsport Viktig information angående garanti oc... Schablonbelopp väntas ge färre fel vid...
juli
Pressinformation från FG Nordic och Ai... Väggmonterad kylaggregat LMCA Rengöringsspray CLINEX A/C
juni
Ny trådbunden rumskontroll Dubblad kapacitet för Impromats invert...
april
Tack och hej från Nordbygg Full fart i montern på Nordbygg Intensivt och välbesökt hos FG Nordic ... Varmt välkommen att besöka oss på Nord...
mars
Närmare naturen med Fujitsu
februari
Fira med branschens hetaste lag på Nor...

2013


oktober
Mobile Technician - Applikation för fe...
augusti
Nu kan du spåra dina leveranser här på... Bjarne Jensen – en av kylbranschens st...
maj
FG Nordic lanserar AirPatrol
april
FG Nordic breddar produktutbudet med K... 5 års garanti på Fujitsus VRF-system. FG Nordic storsatsar på försäljnings- ...